DÜZCE / MERKEZ - Rıza Malatyalı Ortaokulu

Nis

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının başında 15 Temmuz özel baskısı ile çıkardığımız okul gazetemizin yeni sayısını keyifle  hazırladık.

Öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve daha pekçok alanda yaptığı çalışmaları gazetemizin yeni sayısı ile paylaşmaktan gurur duyuyoruz.

Gazetenin editörlüğünü yapan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Merve KARKA'ya okulumuzdaki Ramazan'ın manevi iklimini Ramazan Eki ile gazeteye taşıyan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Gülbahar ANTİKA'ya ve gazetenin çıkarılmasında katkısı bulunan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

14 Mart Dünya π (pi) günü etkinliklerini Matematik öğretmenlerimiz Neslihan ARSLAN, Merve ÖĞÜTVEREN ve Barış AK rehberliğinde yaptık.. Öğrencilerimizin yapmış oldukları pano çalışmaları, tişört tasarım yarışması, π pasta tasarımları ve π sayısını en çok ezberleme yarışmaları düzenledik. Yarışmalarda başarılı olan öğrencilerimizle birlikte  etkinlikte katılan tüm öğrencilerimizi ve Matematik öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz..

Mrt

Rıza Malatyalı Ortaokulu olarak katılıdığımız turnuvuda il  genelinde öğrencilerimiz başarılı bir performans göstererek katılım belgesi ve madalya almaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

5 Mart Salı Günü meslek tanıtma kulübümüzün topluma hizmet projesi olan "okulumuzu çiçeklendirelim" için düzce belediyesi park ve bahçeler müdürlüğüne yapmış olduğu geziden kesitler.

Mrt

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Evvel Zaman İzinde" adlı projesi kapsamında okulumuzda "masal battaniyesi" oluşturma etkinliği Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Zehra AÇIKEL önderliğinde yapıldı.

Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Yeşilay Haftası kapsamında Yeşilay Kulübü Danışman Öğretmeni Vildan BALATEKİN koordinasyonunda yeşilay yetkilileri ve gönüllüleri tarafından öğrencilere yönelik etkinlikler düzenlenmiştir.

Sağlılı yaşam ve bağımlılıkla mücadele konusunda öğrencilerimizi aydınlatan, onların eğlenerek öğrenmesini sağlayan yeşilay yetkilisi Sayın Feyza MUTLU'ya, Bağımlılıkla Mücadele Birimi Doktoru Emine ARAS'a, Düzce Üniversitesinden gelen  gönüllü öğrencilerimiz Aynur İPEK, Fatmanur ERKAN, Nazlı ÖNDER, Ahmet Arda PARLAK'a teşekkür ederiz.

Şbt

Rıza Malatyalı Ortaokulu Şubat Ayı sabır değeri kapsamında "Kum Mucit Fabrikasını" ziyaret ettik.

İcatlarını hayata geçirirken karşılaştığı zorlukları azimle ve sabırla nasıl aştığnı böylece hiç bir yerde örneği olmayan eserler ortaya çıkardığını bizlere anlattı.

Ock

"Kahramanlar Can Verir Yurdu Yaşatmak İçin" diyen okulumuzun değerli öğretmen ve öğrencilerinin binbir emek ile hazırladığı 15 Temmuz Çocuk Gazetemizi okulumuz iftiharla sunar.

Bu karanlık geceyi aydınlığa çıkartan Kahraman Türk Milletine bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

Ara

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sözlük tasarım yarışması yapılmıştır.

Okulumuzun Türkçe Öğretmeni Vildan BALATEKİN önderliğinde üç öğrencimiz yarışmaya katılarak dereceye girmiştir.

Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Neden mi sabah egzersizleri yapıyoruz ?

Sabahları öğrencilerin zihinleri, vücut ısıları, doğru nefes alış-verişi, dolaşım sistemi, bedenen ve ruhen rahatlama derse odaklanma da kolaylık sağlar.

Bu yüzden her gün ilk saatler de 10-15 dk arası ısınma hararetleriyle güne daha dinç başlamalarına, bedenlerinde ki kan dolaşımı artar. Isınma hareketleri sadece bedeni değil aynı zamanda zihni de egzersize hazırlar.

Ara

Evvel Zaman İzinde Projesi etkinlikleri kapsamında Fen Bilimleri Öğretmeni Samet YALÇIN önderliğinde Aralık ayında SOKAKTA KİMSE ÜŞÜMEYECEK etkinliği için

Rıza Malatyalı Ortaokulu olarak okulumuz yan bahçesine patili dostlarımız için kulübe inşa ettik.

Ayrıca Orman Müdürlüğünden de okulumuza yuva yapan kırlangıçlar için kuş yuvaları aldık.

Yardımları için öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Kütüphanecilik Kulübünün düzenlediği 'Atatürk' konulu şiir yarışmasının sonuçları belli olmuştur.

Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Yerli malı haftasında okulumuz genelinde pilav günü düzenledik. Daha sonrasında eğlenceli müzikler eşliğinde yerli ve milli tatlılarımızdan pamuk şeker ile ağzımızı tatlandırdık. Öğrencilerimiz ile harika bir güne daha imza atmış olduk. Bu süreçte maddi ve manevi bize destk veren herkese çok teşekkür ediyoruz.

Kas

ÇEDES Projesi kapsamında okulumuzda "Saygı ve Sorumluluk" temalı kısa film yarışması düzenlenmiştir.

Dereceye giren öğrenciler ödül dolabından istedikleri hediyeleri seçtiler.

Kas

Öğrencilerimiz daha sağlıklı ve temiz su içebilmeleri için okulumuzun koridoruna arıtmalı çeşme yapılmıştır. Çeşmenin yapım aşamasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.